Pilotinfo

Dobré zprávy ve správě parašutismu 1/2011

Přidáno: 16. Srpen 2011Autor:

Zmatky ve správě sportovního parašutismu, už snad definitivně skončily, spolu s tím jak už nejsou v moci Aeroklubu ČR. Zdánlivě tak již není v této věci o čem psát. Protože ale, teď se spousta věcí znovu zabýhá, nebo i bude tvořit zcela znovu. Budu vás upozorňovat na všechno o čem se z úřadu dozvím a o čem si ze svojí parašutistické praxe myslím, že je podstatné. Protože těch zpráv bude asi víc, pro jistotu je budu tady na pilotinfu číslovat, takže dnes začínáme.

Na webových stránkách Úřadu civilního letectví, konkrétně tady –  najdete následující informace

1. Postup při vystavování a prodlužování průkazů parašutisty. Zde se dozvíte, jaké jsou způsoby žádosti o vystavení nového průkazu parašutisty, jak vyřídit prodloužení platnosti a výměnu průkazu parašutisty AeČR (modrý obal) na nový průkaz parašutisty ÚCL. Je zde napsáno jak se budou zapisovat kategorie a speciální oprávnění.

V úvodu tohoto dokumentu je důležitá poznámka, že průkaz parašutisty bude ÚCL vydáván až po splnění podmínek kategorie A, a za jakých podmínek mohou žáci od prvního seskoku do splnění podmínek kategorie A provádět praktické seskoky padákem.

2. Vzor žádosti o vydání průkazu parašutisty

3. Vzor žádosti o prodloužení průkazu parašutisty

Připomínám, že do 30. září (přechodné období) platí postup ÚCL, že pokud parašutistovi skončí doba platnosti průkazu parašutisty v této době, může parašutista dál provádět praktické seskoky s padákem na základě toho, že k průkazu parašutisty AeČR s prošlou dobou platnosti, přiloží platné Osvědčení o zdravotní způsobilosti 2. třídy ICAO.

Všechny ostatní právní normy, předpisy a směrnice v oblasti sportovního parašutismu zůstávají nadále v platnosti a bude vyžadováno jejich dodržování. Všechny změny budou oznámeny na oficiálních stránkách ÚCL www.caa.cz.  Pokud není uvedeno jinak, nabývají postupy ÚCL platnost dnem zveřejnění.

 

Tematicky související články

Leave a Reply